MEGOLDÓKULCS
 coaching   Budapest
"A holnapoknak minden kulcsa két  kezedben van"
Érzelmi intelligencia fejlesztés
Fejléc alcím szövege

Mi az érzelmi intelligencia? Miért fontos, hogy érzelmileg "intelligens" legyek?

Megfelelő érzelmi intelligencia nélkül egész egyszerűen nehezen boldogulunk az életben.

Nem ismerjük önmagunkat, nem tudjuk pontosan, milyen érzelmeink vannak, azokat hogyan kezeljük, hogyan motiváljuk magunkat, milyen típusú emberek vagyunk, tiszteljük-e magunkat. Nem ismerjük jól fel mások érzelmeit, testbeszédét, nem vagyunk képesek aktív, empatikus figyelemre, nem vagyunk képesek kapcsolatainkban megfelelő módon kommunikálni, folyton félreértjük a másik gesztusait, mondanivalóját. 

Ha azt hisszük, hogy ez csak a magánéletben fontos, megint tévedünk: mind a munkatársainkkal, mind a főnökeinkkel, mind a beosztottainkkal kialakított kapcsolatainkban is jelen vannak az érzelmek, azokat értelmeznünk, kezelnünk kell. Egészen egyszerűen növeli a munka hatékonyságát a munkahelyi kapcsolatok megfelelő minősége. Tudtad, hogy egyre fontosabb kompetencia lesz a munkahelyeken?

A HR-es szakemberek állásinterjún kérdésekkel tesztelik ám az érzelmi intelligenciád, csak nem biztos, hogy észreveszed. Hiába vagy jó, akár a legígéretesebb szakember, ha nem látja biztosítottnak a felvételiztető, hogy képes vagy beilleszkedni a csapatba, nem Téged fognak választani.

Ha tudatosan dolgozunk ezen a területen, alaposabb, mélyebb tudásra teszünk szert önmagunk megismerésében, érzelmeinkben való eligazodásban, mások érzelmeiben való olvasásban, empátiánk növelésében, egyszerűbben boldogulunk emberi kapcsolatainkban, értjük, mi esik nekünk és másoknak jól, és mi rosszul, képesek leszünk másokhoz kapcsolódni egy mélyebb, intenzívebb odafordulással, szóval jobb emberré válhatunk. Ki ne akarná ezt?

Te hogyan válaszolnál ezekre a kérdésekre:

- Ha mással beszélsz, a másik szemébe nézel? Leteszed a telefonod? Észreveszed, mielőtt megszólalna, hogy nem tetszik neki, amit mondasz?

- Előfordult-e már Veled, hogy elvállaltál valamit, amihez nem értesz, csak azért, mert féltél nemet mondani?

- Amikor valami nem tetszik, a helyzetet vagy az embert minősíted? (mit mondasz inkább: ezt hülyeség volt így csinálni! vagy inkább: hülye vagy!)

- Ha rossz a kedved, kideríted, mitől, vagy hagyod a fenébe, majd elmúlik?

- Ha rossz a kedve a gyerekednek, párodnak, barátodnak, felajánlod, hogy meghallgatod? Vagy majd helyre billen magától?

- Ha jókedvű vagy, remek dolgok történtek Veled, épp meséled a barátodnak/társadnak csillogó szemmel a történteket, észreveszed-e közben, ha ő viszont szomorú? Empatikus vagy vele? Félbe tudod hagyni a saját sztorid?

- A Veled történteket mindig csak a saját szemszögedből vizsgálod meg? Képes vagy a másik fél oldaláról is végiggondolni?

- Mielőtt bármit cselekszel, végig gondolod, másokra hogyan fog hatni?

- Jól tűröd a változásokat? Vagy inkább rettegsz tőlük?


Ha szeretnél tudatosabb érzelmi életet élni, felkészültebbnek, empatikusabbnak érezni magad, jelentkezz be erre a programra :

Érzelmi intelligencia fejlesztő workshop - csak Neked 

személyesen vagy online

3 x 80 percben

A workshop ára 3 alkalomra

összesen: 20 000 Ft   


A workshopon kizárólag Rád fókuszálunk!

A program csak Neked szól.

Nem kell mások előtt szerepelned, nem kell mások előtt beszélned magadról, érzéseidről, gondolataidról. Csak ketten vagyunk: Te meg én. Lehetsz őszinte, sírós, nevetős, töprengő, csendes, békés, hangos.

Lehetsz Önmagad.

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a life coaching és érzelmi intelligencia kurzus nem varázsszer, nem gyógyítás, nem mentális gyógyító terápia, nem változtatja meg a személyiséged, nem tárja fel a múltad! Komoly lelki tüneteiddel, mentális betegségeddel vagy testi panaszaiddal mindenképpen fordulj pszichológushoz, pszichiáterhez, orvoshoz. Köszönöm.